En İyi Araç Multimedya Sistemi Hangisi 2018

Araç içerisinde keyifli bir sürüş deneyimi sağlayan multimedya sistemleri, sürücüler arasında oldukça popüler hale geldi. Ancak hangi sistemlerin kullanışlı ve kaliteli olduğu konusunda birçok tercih seçeneği arasında kaybolabilirsiniz. En iyi araç multimedya sistemleri ise Apple CarPlay, Android Auto, Pioneer AVH-Z9190BT ve Sony XAV-AX100 olarak sıralanıyor.

Apple kullanıcıları arasında en popüler olan multimedya sistemlerinden biri olan Apple CarPlay, sürüş sırasında daha güvenli bir deneyim sunuyor. Android kullanıcıları içinse Android Auto en ideal seçeneklerden biri. Android Auto’nun kablosuz versiyonu ise daha rahat bir kullanım imkanı sağlıyor. Pioneer AVH-Z9190BT ve Sony XAV-AX100 gibi sistemler ise yüksek kaliteli ses ve görüntü özellikleri ile sürüş keyfini artırıyor.

Multimedya ihtiyaçlarınıza göre seçim yaparken, her sistemdeki özellikleri ve kullanım kolaylıklarını karşılaştırarak en uygun seçeneği edinebilirsiniz.

1. Apple CarPlay

Apple CarPlay, araç içinde multimedya ihtiyaçlarınızı karşılamak için tasarlanmış en popüler sistemlerden biridir. Özellikle Apple kullanıcıları arasında sık tercih edilir. Apple CarPlay, kullanıcıların akıllı telefonlarını araçlarına bağlamalarına izin verir, böylece sürücüler ellerini telefonlarından çıkarmadan güvenli bir şekilde mesajlaşabilir, müzik dinleyebilir ve navigasyon kullanabilirler. Aynı zamanda, Apple CarPlay, araç kontrol düğmelerinin çoğunu kullanarak telefonlarınızı kontrol etmenize olanak tanır, böylece sürüş sırasında dikkatinizi dağıtmazsınız.

2. Android Auto

Android kullanıcıları arasında en popüler olan araç multimedya sistemi olan Android Auto, sürücülerin dikkatini yolda tutmayı hedefliyor. Google Asistan gibi özellikleri sayesinde, sürücüler kolayca telefon görüşmeleri yapabilir, mesaj gönderebilir, müzik çalabilir ve navigasyon yapabilirler. Android Auto, USB kablosu veya kablosuz olarak bağlanabilir. Ayrıca, Android Auto’nun ücretsiz olması, kullanıcıların bu sistem için herhangi bir ücret ödememesini gerektirmez.

  • Favori telefon uygulamalarınızdaki içeriği kullanabilirsiniz
  • Geri görüş kamerası için hazırlık yapabilirsiniz
  • 4G LTE bağlantısı için hazırlık yapabilirsiniz
Özellik Adı Açıklama
Google Maps Navigasyonu Sesli navigasyon, trafik güncellemeleri, yol durumu gibi özellikleri içerir
Google Asistan Sesli kumanda özelliği ile müzik çalabilir, mesaj gönderebilir, arananları çağırabilir ve cevapları dinleyebilirsiniz
Telefon Bağlantısı USB kablosu veya kablosuz olarak cihazınızı bağlayabilirsiniz

2.1 Android Auto Wireless

Android Auto Wireless özelliği, kablosuz bağlantı sayesinde araç sahiplerine daha rahat bir kullanım deneyimi sunuyor. Bu özellik sayesinde, telefonunuzu kablolarla araç multimedya sistemine bağlamanıza gerek yoktur. Bunun yerine, telefonunuz otomatik olarak sistemle Bluetooth üzerinden bağlanır. Bu özellik, sürücülerin dikkatini yolda tutmalarına yardımcı olur ve daha güvenli bir sürüş deneyimi sağlar.

Android Auto Wireless özelliğinin kullanılabildiği araç sayısı henüz sınırlıdır. Bu özellik, sadece bazı yeni model araçlarda kullanılabilir. Ayrıca, yalnızca desteği olan Android telefonlar bu özellikten yararlanabilir. Kablosuz özelliği kullanabilmek için, aracın multimedya sistemi ve telefonunuzun bu özelliği desteklediğinden emin olun.

2.1.1 Hangi Araçlarda Kullanılabilir?

Android Auto Wireless özelliği henüz sınırlı sayıda araçta kullanılabilir. Bu özelliği kullanabilmeniz için, aracınızın uyumlu olduğundan emin olmanız gerekir. Şu anda, araç üreticileri bazı modellerinde kablosuz Android Auto desteği sunuyor. Örneğin, BMW, Mercedes-Benz, Mini, Volkswagen ve Audi araçları bu özelliği desteklemektedir.

Bununla birlikte, Android Auto Wireless özelliğine sahip araçların sayısı hala sınırlıdır. Bu nedenle, aracınızın bu özelliği destekleyip desteklemediğini öğrenmek için üreticinizle iletişime geçmeniz önerilir. Ayrıca, araç multimedya sistemlerinizin yazılım güncellemelerini de yaptığınızdan emin olun, böylece kablosuz Android Auto desteği gelecekte kullanılabilir hale gelirse, aracınızı güncel tutabilirsiniz.

Bu özelliğin henüz sınırlı sayıda araçta kullanılabilir olması, Android Auto’nun kullanımını sınırlamış olsa da, gelecekte daha fazla araçta kullanılabileceği umulmaktadır.

2.1.2 Wireless cihazlar

Android Auto Wireless özelliğini kullanabilmek için yalnızca desteklenen Android telefonlar kullanılabilir. Bu özellik henüz sınırlı sayıda araçta kullanılabilir ve yalnızca belirli bir listesi onaylanmış cihazlarla uyumlu olduğundan emin olun. Bu nedenle, aracınızda Android Auto Wireless kullanmadan önce, telefonunuzun bu özelliği destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Unutmayın, Android Auto Wireless özelliği yalnızca uyumlu cihazlarla kullanılabilir.

2.2 Android Auto Bedava mi?

Android Auto, sürücülerin araçlarında multimedya sistemi olarak kullanabilecekleri ücretsiz bir uygulamadır. Google tarafından geliştirilen bu uygulama, araç kullanıcılarının müzik dinleme, navigasyon, haberler ve mesaj gönderme gibi birçok işlemi kolayca yapabilmesine olanak tanır. Ücretsiz olması, herkesin kullanabilmesini sağlar ve Android işletim sistemli telefonlarla uyumludur. Ancak, bazı özelliklerin kullanımı için Android Auto uyumlu bir araç gerekmektedir.

3. Pioneer AVH-Z9190BT

Pioneer AVH-Z9190BT, yüksek kaliteli ses ve görüntüye sahip olmak isteyenler için mükemmel bir araç multimedya sistemi. Bluetooth bağlantısı, müzik çalma, GPS navigasyon ve daha fazla özellik içerir. Ayrıca çeşitli uygulamalar ile birlikte gelir.

AVH-Z9190BT, kullanıcıların müzik ve videolarını yüksek kalitede oynatmalarına olanak tanır. Ayrıca, kullanıcılarına dokunmatik ekran ve geri görüş kamerası için hazırlık da sunar. Ses kontrolü özelliği de oldukça kullanışlıdır.

  • Bluetooth bağlantısı
  • Müzik çalma
  • GPS navigasyon
  • Dokunmatik ekran
  • Geri görüş kamerası için hazırlık
  • Ses kontrolü

Bunlar, AVH-Z9190BT’nin özelliklerinden sadece birkaçıdır. Bu araç multimedya sistemi, müzik ve video arşivinizdeki her şeyi yüksek kalitede oynatmanız için ihtiyacınız olan özellikleri sunar.

3.1 Pioneer AVH-Z9190BT’deki Özellikler

Pioneer AVH-Z9190BT, çeşitli özellikleriyle yüksek kaliteli ses ve görüntü sunar. Ayrıca, cihazlarınızı kolayca bağlayabileceğiniz Bluetooth özelliği, müzik çalma özelliği, haritalar ve GPS navigasyon özellikleri bulunur. Dokunmatik ekran, geri görüş kamerası için hazırlık, ses kontrolü ve daha fazla özellik de mevcuttur. Bu sayede sürüş keyfiniz daha da artar.

4. Sony XAV-AX100

Sony XAV-AX100, araç sahiplerinin müzik ve video keyfini yüksek kaliteli ses ve görüntü ile yaşamasını sağlayan bir multimedya sistemidir. Özellikle uzun yolculuklarınızda size eşlik edebilir. Dokunmatik ekranı ile kolay kullanım sunan Sony XAV-AX100, geri görüş kamerası için hazırlık ve ses kontrolü gibi özelliklere de sahiptir.

Bu multimedya sistemi ayrıca Bluetooth, USB ve AUX kablosuyla farklı cihazlarla bağlantı kurabilmenizi sağlar. Örneğin, telefonlarınızdaki müziklerinizi veya videolarınızı bu sistem aracılığıyla oynatabilirsiniz. Bu özellikle birlikte Sony XAV-AX100, evde müzik dinleme keyfini aracınızda yaşamanızı mümkün kılar.

Sony XAV-AX100, yüksek kaliteli ses ve görüntüsü ile birçok araç sahibinin tercihi olmuştur. Araç multimedya sistemi konusunda kaliteli bir seçim isteyenler için Sony XAV-AX100 önerimizdir.

4.1 Sony XAV-AX100 ile Nasıl Bağlanılır?

Sony XAV-AX100, birden fazla bağlantı seçeneği sunar. Bluetooth, USB ve AUX kablosu gibi çeşitli yollarla cihazlarınızı bağlayabilirsiniz. Bluetooth bağlantısı sayesinde, kablosuz olarak müzik çalabilir ve arama yapabilirsiniz. USB kablosuyla müzik ve videoların yanı sıra, cihazınızı da şarj edebilirsiniz. AUX kablosuyla ise müzik çalarınızı doğrudan bağlayabilirsiniz.

4.2 Sony XAV-AX100 Özellikleri

Sony XAV-AX100, birçok özelliğiyle multimedya ihtiyaçlarınıza uygun bir çözüm sunuyor. Dokunmatik ekran kontrolü ve ses kontrolü seçenekleriyle kullanım kolaylığı sağlıyor. Ayrıca geri görüş kamerası için hazırlık özelliğiyle de sürüş güvenliğini arttırıyor. Bunların yanı sıra daha fazla özellik de sunan Sony XAV-AX100, müzik ve videolarınızı yüksek kaliteli ses ve görüntüyle oynatmanızı sağlar.

Yorum yapın