En İyi Isofix Oto Koltuğu Hangisi?

Çocuklarımızın güvenliği için araba koltuğu seçerken birçok önemli faktöre dikkat etmeliyiz. Isofix, son yıllarda popüler hale gelen bir bağlama yöntemidir. Diğer bağlama yöntemlerine göre daha güvenli olan Isofix, araba koltuğunun araca sabitlenmesini sağlamak için kullanılır. Bu sayede koltukta çocuğun yanlış kullanımından doğabilecek riskler de ortadan kalkar.

İzofix bağlantısı sayesinde, araba koltuklarının takılması oldukça kolay hale geldi. Özellikle acemi ebeveynlerin işlerini oldukça kolaylaştıran bu bağlantı yöntemi, aynı zamanda çocuklara daha fazla güvenlik sağlar.

Isofix bağlantılı araba koltukları, bebeğinizin ve çocuğunuzun vücut yapısına uygun tasarlanmıştır. Bu sayede, araçta meydana gelebilecek darbe anında çocuğunuzun vücuduna zarar vermesi engellenir. İyi bir Isofix oto koltuğu seçmek, çocuğunuzun güvenliği için en önemli noktalardan biridir.

Isofix Nedir?

Isofix, araba koltuğunu doğrudan arabanın gövdesine sabitlemek için kullanılan bir bağlama yöntemidir. Diğer bağlantı yöntemleri gibi koltuğun sabitlenmesi için emniyet kemeri kullanılmaz. Bunun yerine, araçta Isofix noktaları bulunur ve koltuk Isofix bağlantı noktaları üzerinden sabitlenir. Bu yöntem, koltuğun daha güvenli ve tutarlı bir şekilde sabitlenmesini sağlar. Ayrıca, koltuk montajı daha hızlı ve kolaydır ve kullanıcının hata yapma olasılığı daha düşüktür. Isofix koltuklar, genellikle daha yüksek kalitede malzemelerden yapılmıştır ve doğru kullanıldığı takdirde, diğer bağlantı yöntemine göre daha güvenlidir.

Diğer bağlama yöntemleri, emniyet kemeri kullanılarak koltuğun sabitlenmesini içerir. Bu yöntemler, daha eski araçlarda daha yaygındır ve hala kullanışlıdır. Ancak, bu yöntemle bağlanan koltuklar arabanın gövdesine doğrudan bağlanmadığından, birçok kullanıcı için daha az güvenli görünmektedir. Ayrıca, emniyet kemeri kullanarak koltuk takmak daha uzun sürer ve daha hatalı olabilir. Isofix, otomatik bağlanma özelliğine sahip olduğundan, bu yöntemi kullanarak koltuğu taşımak daha kolaydır.

Genel olarak, Isofix bağlantı yöntemi, kullanımı kolay ve daha fazla güvenlik sağlaması nedeniyle tercih edilir. Ancak, bazı araçlar Isofix noktalarıyla donatılmamış olabilir ve bu durumda diğer bağlama yöntemleri kullanılabilir.

En İyi Isofix Oto Koltuğu Markaları

Araba koltuğu seçiminde Isofix sistemi çok önemlidir. Piyasada birçok Isofix oto koltuğu markası mevcut olmakla birlikte, Maxi-Cosi, Chicco, Cybex, Graco, ve Britax Römer markaları bu alanda öne çıkmaktadır. Maxi-Cosi markası genellikle tasarımı ve konforu ile öne çıkarken, Chicco markası i-Size onayına sahip oto koltuğu modelleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Cybex markası ise Güvenlilik, Kullanım Ömrü, Taşıma Kolaylığı, Kaza Testi Sonuçları açısından öne çıkan ürünler sunuyor. Graco markasının oto koltukları ise uygun fiyatı ve kullanışlı tasarımları ile beğeni topluyor. Britax Römer markası ise uzmanlar tarafından önerilen Kidfix II XP modeli ile öne çıkıyor ve BABY-SAFE i-SIZE modeli de çift kullanımlı olarak kullanıcıların tercihi oluyor.

Ayrıca, markalar arasında fiyat farklılıkları da bulunmaktadır. Örneğin, Maxi-Cosi markası prestijli marka olması ve yüksek kalitede malzemeleri kullanması sebebiyle fiyatları da yüksek olmaktadır. Diğer yandan ise Graco markası uygun fiyatı ile öne çıkmaktadır. Cybex markasının fiyatları ise orta seviyelerdedir ve kaliteli olan modellere sahiptir.

Markaların özelliklerine bakıldığında, her markanın kendine özgü tasarımı, renk seçenekleri, malzemeleri ve fonksiyonları bulunmaktadır. Bu nedenle, hangi markanın daha iyi olduğuna karar verirken kişiye özel ihtiyaçlar öncelikli olarak göz önünde bulundurulmalıdır.

Maxi-Cosi

Maxi-Cosi, bebekler ve çocuklar için dünya çapında bilinen bir markadır. Değişen ihtiyaçlara ve çocukların büyüyen bedenlerine uygun olarak tasarlandı. Isofix uyumlu oto koltukları, yüksek kaliteli malzemeleri ve kullanım kolaylığı ile dikkat çekmektedir.

Maxi-Cosi AxissFix Plus, 4 aydan 4 yaşa kadar çocuklar için uygundur. Bu koltuk, 360 derece döner ve kolayca erişilebilir bir yerde kurulabilen bir adaptör bulunuyor. Özellikle, konforlu kafa yastığı, ısıya hassasiyet gösteren pedleri ve çocukların büyüyen bedenlerine uygun şekilde ayarlanabilen yükseklik ve genişlik özellikleri ile ön plana çıkar.

Maxi-Cosi Pebble Plus, doğumdan 12 aya kadar olan bebekler için idealdir. Darbe emiciliği çok yüksek olan materyallerden yapılmıştır. Pek çok araba markasına uyar, ayrıca yenidoğan bebekler için özel bir destekli baş kısmı var.

Maxi-Cosi oto koltukları fiyat açısından biraz daha yüksek bir seviyede yer almaktadır. Ana sayfamızı ziyaret ederek her kategorideki en iyi modellere, markalara ve modellere ilişkin ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Maxi-Cosi AxissFix Plus

Maxi-Cosi AxissFix Plus, bebekler ve çocuklar için tasarlanmış bir Isofix oto koltuğudur. Bu oto koltuğu, sadece bir tıkla 360 derece dönebilir özelliğiyle oldukça popülerdir. Yani, koltuğu çocuğunuzu koyarken veya çıkarırken, koltuğu dışarıya çevirerek daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca AxissFix Plus, iki yaşından yedi yaşına kadar olan çocuklar için uygun olan bir oto koltuğudur. Önemli özellikleri arasında, hava yastıkları, beş noktalı emniyet kemerleri, baş desteği ve yükseklik ayarı yer alır. AxissFix Plus, ek çıkarılabilir pedleri ile uyku moduna geçmek için daha rahat bir yer sağlar.

Bu oto koltuğunun bir diğer avantajı, i-Size standartlarına tam uygunluk göstermesidir. Bu da, daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşamak isteyen ebeveynler için önemlidir. AxissFix Plus, ekstra güvenlik özellikleriyle de dikkat çeker. Örneğin, antitip özelliği sayesinde, aracın sarsılması durumunda koltuk stabilitesini koruyabilirsiniz. Ayrıca, ek konfor özellikleri, daha uzun sürüşlerde çocuğunuzu rahat ettirir.

  • 360 derece dönme özelliği
  • İki yaşından yedi yaşına kadar kullanım
  • Hava yastıkları, beş noktalı emniyet kemeri, baş desteği ve yükseklik ayarı
  • I-Size standartlarına tam uygunluk
  • Antitip özellikleri
  • Ek çıkarılabilir pedleri ile uyku moduna geçmek için daha rahat bir yer

Maxi-Cosi Pebble Plus

Pebble Plus, Maxi-Cosi’nin en popüler Isofix oto koltuklarından biridir. Bu koltuk, 0-12 aylık bebekler için idealdir ve oldukça hafif bir tasarıma sahiptir. Pebble Plus, yan darbelere karşı etkili bir koruma sağlayan entegre yanal koruma özelliğine sahiptir ve bu, ebeveynlerin çocuklarının güvende olduğundan emin olmasını sağlar. Ayrıca, Pebble Plus, güneşlik, yenilikçi bir emniyet kemer sistemi ve hava yastığı gibi birçok özellikle birlikte gelir. Pebble Plus, hem yumuşak dokulu hem de dayanıklı bir dış kumaşa sahiptir ve kolayca temizlenebilir. Ayrıca, bu koltuk, üç farklı pozisyonda ayarlanabilen bir baş desteği ve kemer sistemi sayesinde çocuklarınızın rahat etmesini sağlar.

Chicco

Chicco, bebekler ve çocuklar için güvenli ve konforlu oto koltukları üreten bir İtalyan markasıdır. Chicco oto koltukları, Isofix bağlantı sistemine sahip olması ve birçok farklı model seçeneği sunması ile dikkat çekmektedir. Chicco’nun en dikkat çeken modeli olan Oasys i-Size, çocuklarınızın gelişimine ve ihtiyaçlarına göre ayarlanabilen üç farklı pozisyon sunar. Ayrıca, enerji emen özel pedleri ile çarpışmalarda %30 daha fazla koruma sağlar. Chicco Go-One modeli ise, çocukların büyümesine uyum sağlayan genişleyen başlığı ile ön plana çıkmaktadır. Chicco oto koltuklarının fiyatları model ve özelliklerine göre değişebilmektedir.

Chicco Oasys i-Size

Chicco Oasys i-Size, bebeklerin ve çocukların güvenliği için üretilmiş bir oto koltuğudur. Bu koltuk, olağanüstü konfor ve güvenlik özellikleri sunar. Kendiliğinden ayarlanabilen kafa desteği, çift katmandan oluşan yan koruma pedleri, ISOFIX bağlama sistemi, 5 farklı pozisyonda ayarlanabilen sırt dayanağı ve yükseklik ayarlanabilen emniyet kemeriyle çocuklar için güvenli bir yolculuk sağlayarak ebeveynlere de rahat bir sürüş deneyimi sunar. Ayrıca, kolay takılabilen ve çıkarılabilen kılıfı sayesinde temizlik de kolayca yapılabilir. Chicco Oasys i-Size, gelişmiş özellikleri sayesinde bebekler ve çocuklar için en iyi oto koltuklarından biridir.

Chicco Go-One

Chicco Go-One, İsofix bağlantı sistemiyle kullanılan bir oto koltuğu modelidir. Bu modelin özellikleri arasında 360 derece dönebilme özelliği ön plana çıkar. Bu sayede, çocuğun araca bindirilmesi ve indirilmesi daha kolay hale gelir. Ayrıca, 4 boyun kemer pozisyonu ve 5 ayrı yatış pozisyonu gibi özellikler de bulunur. İkinci koltuk sistemi olarak kullanılabilen bu model, çocuğunuzun 4 ila 12 yaş aralığında kullanabileceği bir üründür. Eğer aracınızda yeterli dönel alan yoksa, bu model sizin için uygun olmayabilir. Ancak, dönme fonksiyonunun varlığı sayesinde çocukların daha rahat ve güvenli hissedebileceği bir yolculuk deneyimi sunar.

Cybex

Cybex, kaliteli oto koltukları üretimi ile bilinir. Isofix bağlantı sistemi ile donatılmış çocuk oto koltukları, sıradan koltuklara göre daha güvenlidir. Cybex markasının ana özellikleri arasında yüksek kaliteli malzemeler, çeşitli renk seçenekleri ve estetik tasarımlar yer alır. Bu markanın en popüler oto koltukları arasında Sirona Z ve Solution X-Fix bulunmaktadır. Sirona Z, 180 derece dönme özelliği ile hem araç içinde hem de dışında kullanım kolaylığı sağlar. Diğer taraftan, Solution X-Fix orta sınıf bir seçenek olmasına rağmen, yine de çocuklar için oldukça konforlu bir seçenektir.

Ürün Adı Özellikler Fiyat
Sirona Z 180 derece dönüş özelliği 2000 TL
Solution X-Fix Konforlu koltuk yapısı 1000 TL

Cybex Sirona Z

Cybex Sirona Z, birçok özelliğiyle kullanıcılara farklı bir deneyim sunuyor. Bu koltuk, 105 cm’ye kadar olan çocuklar için uygundur. Oto koltuğunun başlığı, 12 farklı pozisyonda ayarlanabilir, bu sayede çocuğunuzu daha rahat bir şekilde taşıyabilirsiniz. Sirona Z, tek elle kolayca açılabilen 5 noktalı emniyet kemeri sistemi ve patentli hareketli koltuk başlığı sayesinde de önemli avantajlar sunuyor. Kemer sıkıştırma koruması, dahili koltuk yastığı ve hava akış sitemi ile çocuğunuzun maksimum konfor sağlamaktadır. Sirona Z, ayrıca enerji yönetim teknolojisi sayesinde güvenilir ve yüksek bir korumaya sahiptir. Bu özellikler sayesinde, Sirona Z en iyi Isofix oto koltuklarından biri olarak kabul edilir.

Cybex Solution X-Fix

Cybex Solution X-Fix, özellikle 15-36 kg arası çocuklar için tasarlanmış bir oto koltuğudur. Bu modelde kullanılan L.S.P. System teknolojisi, yan darbe korumasını geliştirir. Ayrıca, çocuğunuzun boyu büyüdükçe, kemer yüksekliği de ayarlanabilir. Bunun yanı sıra, baş dayama yüksekliği de 11 farklı pozisyonda ayarlanabilir. Piyasada bulunan diğer Isofix oto koltuklarına kıyasla oldukça hafiftir ve kolayca taşınabilir. Bu nedenle, sık seyahat eden aileler için ideal bir seçimdir. Ayrıca, ürün tamamen çıkarılabilir kılıfı sayesinde kolayca temizlenebilir.

Graco

Graco, oto koltuklarında uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleriyle bilinen bir markadır. Graco oto koltukları, genellikle orta ve orta-altı segmente hitap eder. Graco’nun affix ve junior maxi modelleri, yüksek güvenlik ve sürüş konforu sunar. Graco oto koltukları maksimum güvenlik için yan darbe koruması sistemine sahiptir. Bunun yanı sıra, affix modelinde, çocuğunuzun kolaylıkla emniyet kemeri takması sağlanmıştır. Graco junior maxi modelinde, özellikle ergonomik yapısı sayesinde uzun yolculuklar için ideal bir seçenek sunar. Graco oto koltukları, genellikle 700-1000 TL aralığında fiyatlandırılır.

Graco Affix

Graco Affix özellikleri arasında, Isofix bağlantı sistemiyle kullanılabilmeye olanak sağlaması ve üçlü koruma sistemi bulunuyor. Bu sistemde, çocuğun baş ve boyun bölgesi için bir başlığa, sırt bölgesi için yükseklik ayarlı bir yastığa ve yan darbelere karşı koruma sağlayan kanatlara sahip. Ayrıca, çocuğun rahat etmesi için kolçaklar ve ayarlanabilir yükseklikli başlık da mevcut. Graco Affix ayrıca, yüksekliği ayarlanabilir kolay kullanım kemer sistemi sayesinde, çocuğunuz büyüdükçe kolayca ayarlanabilir. Bu oto koltuğunun ek bir avantajı ise, çocuklarınızın içeceklerini yanlarındaki kolay erişilebilir bardak tutucuda tutabilmesidir.

Graco Junior Maxi

Graco Junior Maxi, Isofix desteği olmayan araçlarda kullanmak için tasarlanmış bir oto koltuğudur. Yüksekliği ayarlanabilir baş desteği, sırt dayanağı ve kolçakları sayesinde çocuğunuzun rahat bir yolculuk yapmasını sağlar.

Junior Maxi, benzersiz Grows with Me özelliği sayesinde, çocuğunuz büyüdükçe de kullanılabilir. Kolay ayarlama mekanizması, araç kolçakları ile uyumlu olması ve kolay kurulum özelliği sayesinde ailelerin favorisi haline gelmiştir.

Oto koltuğunun çıkarılabilir, yıkanabilir kılıfı da oldukça kullanışlıdır. Kılıftaki lekeleri kolayca çıkarabilir ve temizleyebilirsiniz. Ayrıca, Graco’nun eşsiz Energy Management teknolojisi, ani durumlarda çocuğunuzu korumak için ek bir güvenlik katmanı sunar.

  • Yükseklik Ayarlanabilir Baş Desteği
  • Grows with Me Özelliği
  • Kolay Ayarlama Mekanizması
  • Kolay Kurulum Özelliği
  • Çıkarılabilir ve Yıkanabilir Kılıf
  • Energy Management Teknolojisi

Britax Römer

Britax Römer, oldukça popüler bir oto koltuğu markasıdır. Markanın ürün yelpazesi, bebeklerden büyük çocuklara kadar olan her yaş grubuna yöneliktir. İki ana ürün serisi vardır: Kidfix ve BABY-SAFE. Her iki seride de çeşitli modeller mevcuttur. Özellikle, Kidfix oto koltukları, çocukların büyüme oranlarına ve ihtiyaçlarına göre ayarlanabilir. Ayrıca, çarpışma testlerinden geçirilerek onaylanmış modelleri vardır. Markanın oto koltukları, yüksek kalite standartlarına göre tasarlanmış ve fiyatları diğer markalara göre biraz daha yüksek seviyededir. Ancak, ürünlerin kalitesi, İngiliz Sağlık ve Güvenlik Kurumu tarafından onaylanmıştır.

Britax Römer Kidfix II XP

Britax Römer Kidfix II XP, çocukların güvenliği için geliştirilmiş en iyi Isofix oto koltuklarından biridir. Bu oto koltuğunun birçok özelliği var. İlk olarak, ergonomik tasarımı sayesinde çocuklarınızın rahatını sağlar. Kemerlerin uygun bir şekilde ayarlanması için kolay bir baş desteği sağlar. Bu özellik, bir kazada sarsıntıyı azaltacak ve çocukların başının hareket etmesini önleyecektir.

Kidfix II XP, cepleri ve içe doğru hareket eden kolçakları olan ekstra eklentileri vardır. Bu eklentiler, çocukların daha iyi konsantre olmalarına ve sıkılmamalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, bir tabla ile donatılmıştır. Bu tabla, çocukların seyahat ederken yiyeceklerini ve içeceklerini rahatça tüketmelerini sağlar.

Bunların dışında, bu oto koltuğu da güvenli bir çözüm sunar. Çocuklarınızın korunması için çarpışma testlerinden geçirilir ve i-Size yönetmeliklerine uygundur. Ayrıca, Isofix teknolojisi sayesinde arabaya doğru bir şekilde monte edilir ve çocukların güvenliğini maksimum düzeyde sağlar.

Britax Römer BABY-SAFE i-SIZE

Britax Römer BABY-SAFE i-SIZE, bebekler için güvenli ve konforlu bir seyahat imkanı sunan bir oto koltuğudur. ISO 12925 standartlarına uygun olarak üretilmiştir ve çarpışma testleri sonucu onay almıştır. Bu koltuk, 15 aydan ışıldan 83 cm’ye kadar olan bebeklere ve çocuklara uygun olarak tasarlanmıştır. Geniş bir 5 noktalı emniyet kemeri, baş desteği ve yan darbelere karşı koruma sunan ekstra yastıklar gibi özelliklerle donatılmıştır. Oto koltuğu, kullanıcı dostu bir tasarıma da sahiptir ve sadece tek bir hareketle monte edilebilir. Ayrıca, BABY-SAFE i-SIZE’ın çıkarılabilir kılıfı, kolaylıkla yıkanabilir ve temizlenebilir.

Yorum yapın