En İyi Kameralı Telefon Hangisi?

Kameralı telefonlar, çoğumuzun vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Sosyal medyada paylaşım yapmak, hatıra fotoğrafları çekmek ve hatta profesyonel seviyede fotoğraf ve video çekimleri için kameralı telefonlar oldukça kullanışlı hale geldi. Bu nedenle, piyasada birçok farklı seçenek varken hangi kameralı telefonun en iyi olduğunu bilmek oldukça önemlidir. Bu yazımızda, en popüler kamera özelliklerine sahip en iyi 5 kameralı telefonu inceleyeceğiz.

En İyi Kameralı Telefonlar Tablosu
Marka ve Model Kamera Özellikleri
iPhone 12 Pro Max Triple kamera kurulumu, 12MP ultra geniş açılı kamera, 12MP geniş açılı kamera ve 12MP telefoto kamera
Samsung Galaxy S21 Ultra Besle kamera kurulumu, 108MP ana kamera, 10x optik zoom, 100x’e kadar dijital zoom, 8K video çekim kapasitesi ve 40MP ön kamera
Xiaomi Mi 10 Quad kamera kurulumu, 108MP ana kamera ve 8K video çekim kapasitesi
Huawei P40 Pro Penta kamera kurulumu, 50x süper yakınlaştırma, 4K video çekim kapasitesi ve 32MP ön kamera
Google Pixel 5 İki kameralı kurulum, 16MP ultra geniş açılı kamera ve Google Lens özelliği

Yukarıda sıralanan kameralı telefonlar, farklı özellikleriyle kendilerine has avantajlar sunuyor. Kimi telefonlar ultra yüksek çözünürlüklü kameralara sahipken, bazıları da yakınlaştırma özellikleri ile öne çıkıyor. Hangi telefonun size en uygun olduğunu seçerken, öncelikle hangi kamera özelliklerinin sizin için daha önemli olduğunu belirlemek önemlidir.

1- iPhone 12 Pro Max

Apple’ın son cihazı iPhone 12 Pro Max, üç arka kamera sistemiyle geliyor. 12MP geniş, ultra geniş ve telefoto kameralardan oluşan sistem, low-light performansı, gece modu ve 5x dijital ve 2,5x optik zoom özellikleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, ProRAW adı verilen yeni bir özellik sayesinde, fotoğraflar RAW formatında çekilip daha sonra düzenlenebiliyor. iPhone 12 Pro Max ayrıca, 4K HDR video çekim ve düzenleme özellikleri sunar. Tüm bunların yanı sıra, başarılı bir işlemci performansı, dayanıklı bir tasarım ve 5G desteği ile de öne çıkar.

2- Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra, son amiral gemisi olarak piyasaya sürüldü ve beş kamerasıyla büyük bir ilgi çekti. Cihaz, göz alıcı bir estetiğe sahip ve tasarımında geniş bir görüntüleme ekranı kullanılmıştır. Ana kamerası 108MP çözünürlüğe sahip ve optik görüntü sabitleme özelliği bulunuyor. Ayrıca 10x optik yakınlaştırma yapabilen bir kamera sistemine sahip. Galaxy S21 Ultra, 8K video çekim kapasitesiyle de fotoğrafçılık ve videografik ihtiyaçlarınızı karşılamak için mükemmel bir seçimdir. Ön kamerası da 40MP çözünürlüğe sahip ve yüksek kaliteli selfie’ler için idealdir. Samsung Galaxy S21 Ultra, geniş ve detaylı fotoğraflar çekmek için kullanabileceğiniz en iyi kameralı telefonlardan biridir.

2.1- 108MP Ana Kamera

Galaxy S21 Ultra’nın kamerası, özellikle ana kamera açısından oldukça iddialıdır. 108MP çözünürlük ve optik görüntü sabitleme özellikleriyle birlikte, her türlü ortamda daha net ve detaylı fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca, ana kameranın f/1.8 diyafram açıklığı, düşük ışık koşullarında bile mükemmel bir performans sergilemesine olanak tanır. İster gece fotoğrafları çekin, ister gün batımında kaliteli bir manzara resmi yakalayın veya hareketli nesneleri yakalamak için hızlı çekim yapın, Galaxy S21 Ultra’nın kamera özellikleri size yardımcı olacaktır.

Bunun yanı sıra, Galaxy S21 Ultra’nın ana kamerası 100x’e kadar yakınlaştırma özelliğine sahip. Bu sayede uzak mesafedeki nesneleri yakınlaştırarak daha yakından görebilirsiniz ve herhangi bir şekilde kalite kaybı yaşamazsınız. Daha da iyisi, Galaxy S21 Ultra 8K video çekim kapasitesine sahiptir. Bu da size yüksek kaliteli videolar çekme konusunda büyük bir esneklik sağlar.

2.1.1- 10x Optik Yakınlaştırma

Galaxy S21 Ultra’nın en önemli özelliklerinden biri, 10x optik yakınlaştırma imkanı sunmasıdır. Bu sayede, uzaktaki nesneleri bile yakın bir şekilde görüntülemek mümkündür. Ayrıca, bu özellik dijital yakınlaştırmadan daha yüksek kaliteli ve net görüntüler sunar. 100x’e kadar dijital zoom yapabilen bu telefon, özellikle manzara, kuş, yıldız gibi detayları incelemek için oldukça idealdir. Bu özellik sayesinde, Galaxy S21 Ultra kullanıcıları en zorlu koşullarda bile yüksek kaliteli fotoğraflar çekebilirler.

2.1.2- 8K Video Çekim Kapasitesi

Galaxy S21 Ultra, video çekimi konusunda oldukça iddialı bir cihaz. 8K video çekim özelliği sayesinde, son derece yüksek kalitede videolar kaydedebilirsiniz. Bu sayede en ufak detaylar bile kaydedilebilirken, video kalitesi oldukça net ve gerçekçi oluyor. Ayrıca, cihazın 8K video çekim özelliği, düşük ışık koşullarında bile kaliteli videoların kaydedilmesine olanak sağlıyor.

2.2- 40MP Ön Kamera

Samsung Galaxy S21 Ultra’nın ön kamerası da oldukça etkileyici. Çözünürlük olarak 40MP’ye sahiptir ve yüksek çözünürlüklü selfie’ler yapmak için oldukça uygun bir seçenektir. Bunun yanı sıra, ön kamera da 4K video çekimi yapabilir. Selfie sevenlerin tercih edebileceği bir diğer özellik ise, cihazın detaylı yüz tanıma özelliğidir. Bu özellik sayesinde, yüzünüze özel efektler ve filtreler eklemek oldukça kolay hale gelebilir.

3- Xiaomi Mi 10

Xiaomi Mi 10, Xiaomi’nin amiral gemisi oturumunda oldukça önemli bir yer tutar. Cihaz, 108MP ana kamerası ve 8K video çekme kapasitesi ile ön plana çıkmaktadır. Ana kamera sayesinde, yüksek kaliteli ve detaylı fotoğraflar çekebilirsiniz. Cihazın kamerası 8K video çekme kapasitesi sunarak oldukça yüksek video çözünürlüğü sağlamaktadır. Böylece, kullanıcılar çekimlerinin daha profesyonel görünmesini sağlayabilecekleri yüksek kaliteli videolar çekebilirler.

3.1- 108MP Ana Kamera

Xiaomi’nin amiral gemisi Mi 10’un en öne çıkan özelliği ana kamerasıdır. Bu kamera, müthiş 108MP çözünürlükle donatılmıştır. Yüksek megapiksel sayısı sayesinde mükemmel detaylar ve renkler yakalayabilirsiniz. Ayrıca, gelişmiş gece modu özelliği sayesinde, karanlık ortamlarda bile harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Mi 10’un ana kamerası ayrıca f/1.7 diyafram açıklığına sahiptir, bu sayede daha iyi ışık toplayabilir. Ve eğer profesyonel fotoğrafçılık yapmak isterseniz, manuel mod seçeneği de mevcuttur. Tüm bu özellikleri bir araya getiren Mi 10, en iyi kameralı telefonlar arasında yer almaktadır.

3.2- 8K Video Çekim Kapasitesi

Xiaomi Mi 10, dünya çapında dikkat çeken özelliklerinden biri olan 8K video çekim kapasitesi ile bir adım öne çıkıyor. 108MP ana kamerası tarafından desteklenen bu özellik, hem sinematik hem de yüksek kaliteli çekim deneyimleri sunuyor. Mi 10, bu kapasiteye sahip ilk Xiaomi telefonu olma özelliğini taşıyor. Üstün özelliklere sahip bir telefon arayışındaysanız ve kaliteli video çekimi, videolardaki detaylar ve netlik sizin için önemliyse, Xiaomi Mi 10 sizin için biçilmiş kaftan olabilir.

4- Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro, beş kamerasıyla öne çıkıyor. Bu kameraların arasında ana kamera, ultra geniş açılı kamera, telefoto kamera, ToF derinlik ölçümü kamerası ve renkli sıcaklık sensörü kamerası yer alıyor. Dahası, bu kameraların hepsi Leica lensleriyle donatılmıştır, böylece yüksek kaliteli fotoğraflar çekmenizi sağlar. Ana kamerası 50 MP çözünürlüğe sahipken, ultra geniş açılı kamera 40 MP çözünürlüğe sahip. Telefoto kamerası ise 12 MP çözünürlükte ve 5x optik yakınlaştırma özelliği de bulunuyor. P40 Pro, 4K video çekim kapasitesiyle de rakiplerinden ayrılıyor. Ön kamera ise 32 MP çözünürlüğe sahip ve yüksek kaliteli selfie’ler çekmenizi sağlar.

4.1- Leica Kamera Sistemi

Huawei P40 Pro’nun özel Leica kamera sistemi, cihaza oldukça etkileyici bir görünüm kazandırıyor. Kamerası, toplamda beş adet optikli Lecia lens ile donatılmıştır.

Bu özel Leica kamera sistemi sayesinde P40 Pro, çarpıcı kalitede fotoğraflar çekebiliyor. Cihazın ana kamerası, f / 1.9 diyafram açıklığına sahip. Ayrıca, bu kamera sistemi gece çekimleri için ışığı daha iyi yakalamak için OIS ve RYYB sensörleri ile donatılmıştır.

Ayrıca, P40 Pro’nun Leica kamera sistemi, süper yakınlaştırma yapabilme yeteneğini de içerir. Bu sayede, cihaz 50x’e kadar yakınlaştırma yapabilir. Bu özellikle birleşince, cihaz inanılmaz kalitede fotoğraflar ve videolar çekebilir.

4.1.1- 50x Süper Yakınlaştırma

Huawei P40 Pro’nun en dikkat çeken özelliklerinden biri, 50x’e kadar süper yakınlaştırma özelliğidir. Bu özellik, uzaktaki nesnelerin detaylarını yakalamanızı sağlar. Böylece bir hayvan, bir manzara veya bir yapı gibi uzak nesnelere yoğunlaşabilir, ayrıntıları inceleyebilir ve tam olarak ne olduğunu görebilirsiniz. P40 Pro’nun kamera sistemi sayesinde, yakınlaştırmadan kaynaklanan bulanıklığı azaltmak için özel bir optik sabitleme tasarlanmıştır. Bu özellik, her fotoğrafın net ve keskin olmasını sağlar ve yakınlaştırmanın sonuçları daha da başarılı hale getirir.

4.1.2- 4K Video Çekim Kapasitesi

Huawei P40 Pro’nun, 4K video çekimi yapabilen kamerası fotoğrafseverlerin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar. Bu sayede, ultra yüksek çözünürlüklü videolar kaydedebilirsiniz. Ayrıca, P40 Pro’nun videolarınızı düzenlmenize ve kesmenize olanak sağlayan özel bir video düzenleme uygulaması da bulunmaktadır. Bu özellik, videolarınızın profesyonel bir görünüm kazanmasını sağlar.

P40 Pro, video çekerken sürekli olarak sarsıntılardan etkilenmeyeceğiniz şekilde, video çekimleri için optimize edilmiştir. Bu telefon, ultra-stabil bir kayıt sağlamak için yapay zeka özellikleri kullanır. Ayrıca, Low Light Modu’ndan yararlanarak, düşük ışık koşullarında bile net ve parlak videolar çekebilirsiniz. Bu nedenle, P40 Pro’nun video çekim özellikleri, diğer kameralı telefonların arasından sıyrılmasını sağlayacak kadar güçlü ve dikkat çekicidir.

4.2- 32MP Ön Kamera

Huawei P40 Pro, yüksek çözünürlüklü 32MP ön kamerasıyla, kaliteli özçekimler için ideal bir seçenektir. Bu özellik, yüksek kaliteli videolar ve canlı yayınlar için de uygundur. Selfie kamerası, yüz tanıma teknolojisi sayesinde yüzünüzü tanır ve size en iyi sonuçları sağlar. Ayrıca, P40 Pro, yazılımı sayesinde portre modunda da harika sonuçlar verir. Bu, arka plandaki objeleri bulanıklaştırırken, sizin daha net ve önde durmanızı sağlar.

Ön kamera ayrıca, geniş bir açıya sahiptir, böylece daha geniş bir arka plana sığabilen kalabalık grup selfie’leri çekmenize yardımcı olur. Huawei’nin P40 Pro’su ayrıca yüksek dinamik aralığa sahiptir, bu da özçekimlerinizin daha canlı ve gerçekçi görünmesini sağlar. Sonuç olarak, P40 Pro’nun yüksek kaliteli ön kamerası, kullanıcılara tam anlamıyla bir profesyonel kamera deneyimi sunar.

5- Google Pixel 5

Google’ın son amiral gemisi olan Pixel 5, birçok özelliği ile dikkat çekiyor. Pixel 5’in sunduğu özelliklerin yanı sıra, Google’ın hizmetleriyle birlikte çok yönlü bir cihazdır.

Bu akıllı telefon, Google Asistan’a kolay erişim sağlar ve Google Lens ile kullanıcılar fotoğraflarını daha da geliştirebilirler. Ayrıca, Pixel 5’in kamerası, 16MP ultra geniş açılı bir kameraya sahiptir ve kullanıcılar geniş açılı fotoğraflar çekebilirler.

Pixel 5, Google Duo ile yüksek kaliteli videoları düşük ışık koşullarında bile çekilebilir. Çift SIM özelliği sayesinde kullanıcılar, iş ve kişisel telefonlarını tek bir cihazda birleştirebilirler. Bunun yanı sıra, 5G desteği ile hızlı ve sorunsuz internet deneyimi de sunmaktadır.

Pixel 5, Google’ın sunduğu hizmetlerle birlikte, kullanıcılar için işlevsel bir cihazdır. Google Fotoğraflar’ın otomatik yedekleme özelliği, kullanıcıların fotoğraflarını kaybetme riskini ortadan kaldırıyor. Ayrıca, Google One üyeliği ile kullanıcılar yedekleme alanını artırabilirler.

5.1- 16MP Ultra Geniş Kamerası

Google’ın Pixel 5 modelinde, 16MP ultra geniş açılı bir kamera bulunuyor. Bu özellik, kullanıcılara geniş açıda ve daha fazla detay içeren fotoğraflar çekme imkanı sağlıyor. Kamera, yüksek çözünürlükle her detayı yakalayabiliyor ve gece modu ile düşük ışık koşullarında bile net fotoğraflar çekebiliyor. Bunun yanı sıra, Pixel 5’in kamerası, 4K video çekimi yapabilen ve görüntü sabitleme özelliği de bulunan birinci sınıf bir kameradır. Kendi kendine öğrenen Google Lens özelliği de Pixel 5’in kamera deneyimini tamamlamaktadır.

5.2- Google Lens

Pixel 5’in en dikkat çekici özelliklerinden biri, Google Lens özelliği ile bir araya gelmesidir. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar bir nesne hakkında bilgi almak istediklerinde, bir fotoğraf çekerek Google Lens’i kullanabilirler. Bu özellik, bir restoran menüsündeki bir öğeyi aramaktan, bir çiçeğin türünü tanımaya kadar birçok farklı kullanım için kullanılabilir. Ayrıca, bu özellik metinleri okuma ve anlama konusunda da oldukça başarılıdır. Örneğin, bir kitabın arkasındaki yazıları okumak yerine, sadece bir fotoğraf çekerek Google Lens’i kullanabilirsiniz. Google Lens, kullanıcılara kamera kullanarak dünya hakkında daha fazla bilgi edinme olanağı sağlar.

Yorum yapın