En İyi LCD TV Hangisi?

Teknolojik gelişmelerle birlikte ev sinema sistemleri daha popüler hale geldi. Yeni bir LCD TV almaya karar verirseniz, hangi marka ve modelin en iyi olduğunu bilmeyi arzu edebilirsiniz. Bu yazıda en iyi LCD TV’leri ve özelliklerini tartışacağız.

Bir TV satın almak için birçok faktör vardır: ekran boyutu, piksel kalitesi, işletim sistemi özellikleri, ses kalitesi ve daha pek çok faktör. Bu nedenle, doğru tercihi yapmak biraz zor olabilir. Fakat endişelenmeyin! Burada size yardımcı olacak bir inceleme hazırladık. Siz sadece ihtiyaçlarınızı belirleyin ve en iyi seçeneği seçin.

1. Samsung Q90T

Samsung Q90T, QLED teknolojisi sayesinde muhteşem bir görüntü kalitesi sunar. Yüksek bir kontrast oranı, detaylı ve gerçekçi renkler ve ayrıntılı bir görüntüleme deneyimi sağlar. HDR10+ desteği ile de mükemmel ışık optimizasyonu sağlayarak daha derin siyahlar ve parlaklıklar elde edebilirsiniz. Ayrıca, akıllı özellikleri sayesinde Alexa, Google Assistant ve Bixby ile uyumlu çalışarak kolayca kontrol edilebilir. Samsung Q90T, en iyi LCD TV’lerden biridir ve sadece görüntü kalitesi değil, aynı zamanda akıllı özellikleri ile de öne çıkar.

2. LG CX

LG CX, yapay zeka destekli işlemcisi ile dikkat çekiyor. Bu işlemci, piksellerin kontrolünü ve ayarlamanın doğruluğunu artırarak üstün bir görüntü kalitesi sunuyor. Ayrıca, Oled panel teknolojisi ile sıradışı siyah seviyeleri de mümkün hale getiriyor. CX’nin olmazsa olmazı Dolby Vision IQ özelliği, ışık yoğunluğuna göre ayarlanarak en iyi görüntü kalitesini sunuyor. Dolby Atmos ise ses kalitesinin beklenti düzeylerini karşılıyor. Nvidia G-Sync teknolojisi sayesinde ekran titremeleri de engelleniyor.

  • CX’nin önemli özellikleri şunlardır:
  • Yapay zeka destekli işlemci
  • Oled panel teknolojisi
  • Dolby Vision IQ
  • Dolby Atmos
  • Nvidia G-Sync teknolojisi

2.1. LG NanoCell SM90

LG NanoCell SM90, LG’nin NanoCell teknolojisi sayesinde üst düzey bir renk doğruluğuna sahiptir. Aynı zamanda, Dahili Alexa ve Google Assistant desteği ile akıllı özellikleri oldukça etkileyicidir. Ayrıca, 4K Ultra HD çözünürlükte ve HDR10 desteğiyle, inanılmaz bir görüntü kalitesi sunuyor.

LG NanoCell SM90, diğer LG modellerinde de olduğu gibi, LG’nin AI ThinQ teknolojisini kullanarak akıllı ev aletlerinizle iletişim kurmanızı sağlar. Bu, sadece birkaç kelime kullanarak, televizyonunuzdan aydınlatmanızı veya termostatınızı kontrol etmenizi sağlar.

Ayrıca, LG NanoCell SM90’nın en önemli özelliklerinden biri, filmlerde ve TV programlarında inanılmaz miktarda detay ve canlı renkler sunan Dolby Vision IQ teknolojisidir. Bu teknoloji, görüntünün parlaklık ve renk tonunu ortam ışığına göre ayarlar ve sonuçta optimal bir görüntü kalitesi sunar.

LG NanoCell SM90, aynı zamanda, olağanüstü bir kontrast için yerel karartma teknolojisine sahiptir. Bu teknoloji sayesinde, zorlu ışık koşulları altında bile, piksel bazında siyahlar daha koyu ve daha doğru bir şekilde görüntülenebilir. Ayrıca, görüntüleri daha akıcı hale getirmek için, TV 120 Hz yenileme hızına ve TruMotion teknolojisine sahiptir.

2.1.1. LG NanoCell SM81

LG NanoCell SM81, SM90 modeline benzer özellikler sunan daha uygun fiyatlı bir seçenektir. Bu modelde de LG’nin ünlü AI ThinQ teknolojisi ile akıllı özellikleri yerindedir. Çok sayıda giriş ve çıkış bağlantısı sayesinde, tüm diğer aygıtlarınızı tek bir yerde yönetmenize yardımcı olur.

Özellikler Açıklama
Görüntü Kalitesi 4K Ultra HD ve NanoCell teknolojisine sahip
İşletim Sistemi WebOS
İşlemci Quad-Core
Yapay Zeka LG’nin AI ThinQ teknolojisi

LG NanoCell SM81, Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, Disney+ ve HBO Max gibi popüler uygulamaları destekler. Ayrıca, Alexa ve Google Assistant yardımcıları ile de uyumludur. Evinizin akıllı ev sinema sistemi için uygun bir seçenektir.

2.1.2. LG NanoCell NANO81

LG NanoCell NANO81, LG’nin SM serisindeki diğer modelleri gibi harika özelliklerle birlikte gelir. Alexa ve Google Assistant desteğiyle akıllı özellikleri vardır ve yüksek renk doğruluğuna sahiptir. Ancak, SM81’den biraz daha düşük bir kalite sunar çünkü panel parlama ve siyah seviyeleri daha yüksektir. Bu, daha karanlık sahnelerde ayrıntıların daha az gösterildiği anlamına gelir. Ayrıca, NANO81’in HDR performansı SM81 kadar iyi değildir. Bununla birlikte, NANO81 daha uygun bir fiyat etiketine sahiptir ve SM81 kadar yüksek bir fiyatı ödemek istemeyenler için iyi bir alternatif olabilir.

2.2. LG UM7300

LG UM7300, bütçe dostu bir seçenek olarak öne çıkıyor. Yüksek kaliteli bir görüntü sunan bu model, Google Assistant ile çalışır ve harika bir tasarıma sahiptir. Ayrıca, Amazon Alexa desteği de bulunur. Full HD çözünürlük ve IPS paneli sayesinde net ve canlı bir görüntü sunar. Aynı zamanda, geniş görüş açısıyla da herhangi bir açıdan kaliteli bir görüntü izlemenize olanak tanır.

LG UM7300, ayrıca, WebOS akıllı platformu ile birlikte gelir, bu sayede favori uygulamalarınızı düzgün bir şekilde kullanabilirsiniz. Dahili Wi-Fi desteği sayesinde kablosuz internet bağlantısı da sunar. Üstelik, ekran boyutu seçenekleri de mevcuttur.

3. Sony X950H

Sony X950H, X1 Ultimate işlemci ile donatılmıştır ve HDR10 desteği sayesinde müthiş bir görüntü kalitesi sunar. Ayrıca, dahili Google Assistant desteği ile oldukça popülerdir. Bu özellikler, kullanıcıların bu televizyonu tercih etmelerinin nedenleri arasındadır. Yüksek değerlendirme puanları ile Sony X950H, kullanıcıların beklentilerini karşılama konusunda çok başarılıdır. Eğer aradığınız kristal netliğinde bir görüntü ise, Sony X950H muhtemelen mükemmel bir seçim olacaktır.

3.1. Sony X800H

Sony X800H, Sony’nin X950H modeline benzer bir görüntü kalitesi sunan daha hesaplı bir seçenektir. 4K Ultra HD çözünürlükle net ve canlı bir görüntü sunar. Ayrıca Alexa ve Google Assistant desteği ile akıllı özellikleri oldukça geliştirilmiştir. Yapay zeka desteği sayesinde, TV içeriğinizdeki herhangi bir sorunu çözmek için size yardımcı olabilir. Dahili Chromecast özelliği sayesinde, telefonunuzda bulunan içeriği doğrudan TV’ye yansıtabilirsiniz. Üstelik, TV özel tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü ve sezgisel bir uzaktan kumanda ile birlikte gelir. Sonuç olarak, Sony X800H, yüksek kaliteli bir görüntü ve akıllı özelliklerle uygun bir fiyata sahip olduğu için oldukça popüler bir seçenektir.

4. TCL 6-Series

TCL 6-Series, LCD TV’ler arasında uygun fiyatı ve olağanüstü performansı ile öne çıkıyor. Mini-LED teknolojisi sayesinde çarpıcı bir renk kalitesi ve derin siyahlar elde edebilirsiniz. Bu teknolojisi aynı zamanda ışık bozulmasını da önler.

Ayrıca, Roku TV desteği sayesinde web içeriğine kolayca erişebilirsiniz. 4K Ultra HD resolution also allows for high-quality content watching experience. TCL 6-Series’i tercih ederseniz, bir ev sinema sistemi kurmak için ideal bir seçenek olabilirsiniz.

5. Vizio P-Series Quantum X

Vizio P-Series Quantum X hem Quantum Dot teknolojisi hem de 4K Ultra HD çözünürlük sayesinde harika bir görüntü kalitesi sunar. Bu özellikleri sayesinde film izlemeyi bir hayli keyifli hale getirir. Ayrıca, akıllı özellikleri de oldukça başarılıdır. Alexa, Google Asistan ve Siri desteğiyle kullanıcıların kolayca sesli komutlarla TV’lerini yönetebilmesini sağlar.

Görüntü Özellikleri Akıllı Özellikler
  • 4K Ultra HD çözünürlük
  • Quantum Dot teknolojisi
  • 120 zHz yenileme hızı
  • 1000 nit parlaklık
  • Dolby Vision HDR
  • Amazon Alexa
  • Google Asistan
  • Siri
  • Vizio SmartCast
  • AirPlay 2

Yorum yapın