Fluence En İyi Modeli Hangisi?

Renault Fluence, sağlam bir yol tutuşu, düşük yakıt tüketimi, teknolojik donanım ve konforlu sürüş özellikleri ile öne çıkıyor. Fluence serisi, Joy, Touch, Icon ve Privilage olmak üzere dört farklı model seçeneği sunuyor. En iyi modeli seçerken, temel ihtiyaçlarınızı dikkate alarak hangi özelliklere ağırlık verildiğine karar verebilirsiniz. Fluence serisinin en uygun modeli Joy 1.5 dCi olmasına rağmen, Touch, Icon ve Privilage modelleri de sunduğu farklı özellikler sayesinde göz önünde bulundurulabilir. Özellikle X-Tronic şanzıman sistemine sahip Touch 1.5 dCi, İkon 1.5 dCi EDC Signature ve Prime modelleri, otomobil deneyimini üst seviyeye taşıyor.

1. Fluence Joy 1.5 dCi

Joy serisi, Renault Fluence serisinin en ekonomik seçenekleri arasında yer alıyor. Bununla birlikte, düşük fiyatı ve yüksek yakıt tasarrufu performansı dikkat çekiyor. Joy 1.5 dCi modeli özellikle kullanıcıların ilgisini çekiyor. 110 beygir gücü ve 250 Nm tork gücü sağlayan motor, bu sınıfta yer alan modeller arasında en iyilerinden biri. Ayrıca, 0-100 km/s hızlanmayı sadece 11,5 saniyede yapıyor. Yakıt tasarrufu konusunda da oldukça başarılı olan Joy 1.5 dCi, 100 km’de yalnızca 3,9 litre yakıt tüketiyor.

2. Fluence Touch 1.5 dCi

Fluence Touch serisi, şık ve konforlu tasarımı ile öne çıkıyor. 110 beygir gücünde Touch 1.5 dCi motoru, etkileyici bir yakıt ekonomisi sağlıyor. Aynı zamanda, aracın güncel multimedya sistemi de oldukça dikkat çekiyor. 7 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan sistem, akıllı telefonlarla uyumlu olarak çalışıyor ve Apple CarPlay ya da Android Auto gibi teknolojileri destekliyor.

Fluence Touch 1.5 dCi, oldukça geniş iç hacmi sayesinde, yolculukları daha konforlu hale getiriyor. Aracın öne ve arkaya ayarlanabilen koltukları ve uzun seyahatlerde önemli bir konfor özelliği olan kol dayama sistemi, yolculuklarda rahatlığı arttırıyor.

Ayrıca, Fluence Touch serisi, önemli bir güvenlik özelliği olan hız sabitleyici ve sınırlayıcı sistemleri de içinde barındırıyor. Bu sayede sürücüler, uzun yolculuklarda yorgunluk hissetmeden seyahatlerini tamamlayabiliyorlar. Multi-Sense teknolojisi de araca ekstra bir konfor katıyor. Bu sistem sayesinde sürücüler, sürüş modlarını değiştirerek aracın performansını ve konfor seviyesini ayarlayabiliyorlar.

2.1. Touch 1.5 dCi X-Tronic

X-Tronic şanzıman sistemi, Touch 1.5 dCi modeline eklenerek nefes kesen bir sürüş deneyimi sunuyor. Bu sistem, aracın motorunun güç çıkışını hareket ivme ve yüklenme koşullarına göre otomatik olarak ayarlıyor. Bu sayede sürücüler, sürekli olarak optimum hız ve tork seviyelerini elde edebiliyorlar. X-Tronic şanzıman sistemi, ayrıca otomatik vites geçişlerinde de çok daha iyi bir perfomans sergiliyor. Bu özellik, özellikle şehir içinde sıkça trafik sıkışıklığı yaşayan sürücülere büyük bir kolaylık sağlıyor. Touch 1.5 dCi X-Tronic ile kullanıcılar, hem yakıt tasarrufundan hem de dinamik sürüş özelliklerinden faydalanabiliyorlar.

3. Fluence Icon 1.5 dCi

Fluence serisi içinde yer alan Icon 1.5 dCi, ikonik özellikleri ile dikkat çekiyor. Güncel teknolojilerle donatılan bu model, oldukça düşük bir yakıt tüketimi ile öne çıkıyor. 100 km’de sadece 4,5 litre yakıt tüketimi sağlayan Icon 1.5 dCi, ekonomik bir seçenek sunuyor. Ayrıca, etkileyici performans özellikleri de bu modelde yer alıyor. Özellikle, çift kavramalı şanzıman sistemi ile donatılan Icon 1.5 dCi EDC modeli, yakıt tasarrufu sağlarken oldukça konforlu bir sürüş imkanı sunuyor. Icon serisinin en üst modeli olan Signature donanım seviyesi ile de üst seviye bir otomobil deneyimi sunuyor.

Bunun yanında, Icon serisinin bir diğer sevilen modeli Icon 1.5 dCi 4Control, dört tekerlekten yönlendirmeli sistem sayesinde son derece sağlam bir yol tutuşu ve harika bir sürüş hissi sunuyor. Tüm bu özellikleri ile Icon 1.5 dCi, Fluence serisinin en dikkat çeken modelleri arasında yer alıyor.

3.1. Icon 1.5 dCi EDC

Icon serisinin en etkileyici modeli olan Icon 1.5 dCi EDC, çift kavramalı şanzıman sistemi ile kullanıcılarına konfor ve yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Özellikle trafikteki dur-kalk sırasında düşük devirde çalışan motor, yakıt tüketimini minimize ederken süspansiyon sistemi de konforlu bir sürüş sunmaktadır. Aracın güncel teknolojilere sahip olması, sürüş keyfini artırmakta ve multimedya sistemleri aracılığıyla yolculuk süresince yolculara keyifli bir deneyim sunmaktadır. Icon 1.5 dCi EDC, Renault Fluence serisi içinde konfor ve yakıt tasarrufunu bir arada sunarak, kullanıcılarından tam not almaktadır.

3.1.1. Icon 1.5 dCi EDC Signature

Renault Fluence serisi içinde yer alan Icon modelinin en üst donanım seviyesi olan Signature, oldukça etkileyici özellikleri ile dikkat çekiyor. Bu seviyedeki model, üst seviye bir otomobil deneyimi sunmaktadır. Signature donanımı, 18 inçlik jantları, ön ve arka park sensörleri, akıllı anahtarsız giriş sistemi, geri görüş kamerası ve otomatik park sistemi gibi özellikleri içermektedir. Ayrıca, koltuklarda deri döşeme ve ön koltuklarda ısıtmalı seçenekleri gibi konfor özellikleri de mevcuttur. Signature donanım seviyesindeki Fluence Icon 1.5 dCi EDC, daha yüksek bir yakıt verimliliği ve düşük emisyon seviyeleri sunan ECO moduna da sahiptir.

3.1.2. Icon 1.5 dCi EDC Prime

Prime donanım seviyesine sahip olan Icon 1.5 dCi EDC, özellikle güvenlik konularında büyük bir avantaj sağlıyor. Büyük boy dokunmatik ekran, sürücü ve yolcu için eşit miktarda konforlu koltuklar, çarpışma tespit sistemi, köşe aydınlatma, yağmur sensörü ve park yardımı gibi birçok özellik içermektedir.

Ayrıca Prime serisi, tavan açma özelliği, etkileyici bir cam tavan, elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu ve harika bir ses sistemine de sahip. En son multimedya sistemleri ve navigasyon cihazı da mevcuttur.

Icon 1.5 dCi EDC Prime, güvenliğe verdiği önem ve konforu bir arada sunmasıyla dikkat çekiyor. Özellikle yoğun trafikte veya uzun yolculuklarda bir ayrıcalık olarak ön plana çıkıyor.

3.2. Icon 1.5 dCi 4Control

Icon serisi içinde yer alan 1.5 dCi 4Control modeli, sıradışı bir yol tutuşu sunuyor. Dört tekerlekten yönlendirmeli sistem, sürücülere keskin virajlarda daha dengeli bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Bu sistem sayesinde arabayı istenilen yönde yönlendirmek daha kolay hale geliyor. Ayrıca, bu özellik sürücülere daha fazla güvenlik hissi veriyor. Icon 1.5 dCi 4Control’ün diğer bir özelliği de harika sürüş hissi sunmasıdır. Bu özellik, aracın seyyar etkisini ve hareketini ayarlamak için kullanılan bir teknolojidir. Bu sayede, sürücü aracın üzerinde tam kontrol sahibi olur ve güçlü bir sürüş hissi yaratır.

4. Fluence Privilege 1.5 dCi

Fluence serisinin Privilege modeli, yüksek segmentte yer alan lüks araçlara taş çıkartacak donanım özellikleri ile piyasada yer almaktadır. Kablosuz telefon şarj ünitesi, 18 inçlik jantları, otomatik park sistemi ve elektrikli koltuk özellikleri ile donatılmış olan Privilege serisi, konforlu bir sürüş deneyimi sunmaktadır.

Ayarlanabilir LED farları, deri kaplı koltukları, elektrikli arka cam perdesi ve üst düzey multimedya sistemi özellikleri ile sürücüsüne benzersiz bir deneyim sağlamayı hedefleyen bu modelde, 1.5 dCi motoru, üst düzey yakıt tasarrufu ile sürücülerin dikkatini çekmektedir. 110 beygir gücü ve manuel şanzıman sistemi sayesinde, araç performansı da tatmin edici düzeydedir.

  • Kablosuz telefon şarj ünitesi
  • 18 inçlik jantlar
  • Otomatik park sistemi
  • Elektrikli koltuk özellikleri

genel olarak aracın öne çıkan özellikleri arasındadır ve sürücülerin hayatını kolaylaştırmaktadır.

Motor Vites Güç Tork Yakıt Tüketimi
1.5 dCi Manuel 110 beygir 250 Nm 4.3 lt/100 km

Privilege serisi, yakıt tasarrufu ve yüksek performans faktörlerini ön planda tutarak, lüks araç seven sürücülere hitap ediyor. Konfor ve performansın bütünleştiği bu model, Fluence serisinin dikkat çeken diğer modelleri gibi oldukça ilgi çekmektedir.

Yorum yapın